Castell del Montmel, El Montmell, Baix Pendès, Spain

5 votes
Taken the 07/03/10
És el mes enlairat de tot el Penedès. Està situat a una altura de 781 metres sobre la "dent" del Montmel, que mira de cara al Camp de Tarragona.
Abans de l'any mil ja es parla d'aquest castell, que era l'avantguarda de la Marca. El seu terme arribava fins al Gaià i Vilardida. L'any 1365 el Castell del Montmell era del bisbe de Barcelona i tena 52 focs.
Inicialment s'hi va construir una torre rectangular amb parets de 1,10 metres de gruix, que feia 6,20 x 4,60 metres. Aquesta torre tenia dues plantes i una alçada aproximada de 10 metres. Després s'hi afegiren les parets que conformaren el castell. ës feu una petita capella amb volta, que encara conserva restes de pintura a les parets. Les seves mides són 5,20 x 2,20 m. L'espai d'habitació del castell estava embigat sobre arcades, de les quals encara es conserven diverses arrencades. Un tancat amb una quadra coberta a l'angle arrodonit sobre el barranc, amb un petit clos segurament descobert i amb un baluard davant de la porta d'entrada, completen el recinte. El castell ocupa una superfície d'uns 300 metres quadrats. No fou ni un senzill lloc de guaita com s'ha dit, ni tampoc podia soplujar un regiment rera les seves parets, com també s'ha afirmat, ja que l'esquerpa topografia del puig no permetia fer-hi un edifici de grans dimensions.
L'any 1712 nasqueren al Montmell dues criatures filles de soldats alemanys que pertanyien al regiment que estava de guarnició al castell. Això, però no vol dir que tota la foça estiqgués aquarterada allà.

http://www.elmontmell.cat/niv1.php?id=13
Continue reading +

Latitude: 41° 19' 51" N, Longitude: 1° 27' 25" E see »

Location: El Montmell, Spain

Type: Country:
Map List

La plagne

sphere
1 votes

By CAZENAVE Stéphane

Roofing. Moscow, Russia.

sphere
12 votes

The roof was slippery and I should be very careful not to drop from the height of 35 meters :)

By Andrey Ilyin

Palacio Episcopal de Astorga, Capilla

sphere
69 votes

El Palacio Episcopal de Astorga es un edificio proyectado por el arquitecto Antoni Gaudí, máximo exponente del modernismo catalán. Está situado en...

By Susana López

La salle de la verna et la rivière de la PSM

sphere
24 votes

cliché pris en remontant depuis le bas de la salle lors d'une séance photo dans la salle. il manque un éclairage depuis le bas de la salle et...

By KERDEVEZ Philippe

Wümmewiesen zwischen Borgfeld und Fischerhude

sphere

Wümmewiesen zwischen Borgfeld und Fischerhude

By Burkhard Koerner

pages: |< << 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 >> >|