Casa Fortuny -Vilafranca del Penedès

42 votos
Tomada el 27/01/12
La Casa Fortuny forma part del grup de cases senyorials que es destaquen de les restants de la ciutat situades dins del que era el perímetre emmurallat. Aquestes cases que van lligades a importants finques agrícoles, tenen un origen anterior al desenvolupament urbà de la Vilafranca del segle XIX, i són portadores de permanències d’una època en què la representativitat arquitectònica correspon a les construccions civils per manca d’obres de caràcter públic. La Casa Fortuny conserva encara elements prou importants com per a testimoniar la importància del seu origen, destacant el vestíbul amb escala, columnes de pedra, les sales principals que es mantenen i la façana que sense cap ornamentació especial té un caràcter singular, que la relaciona amb altres de l’època.
L’any 1670 va ser l’any de construcció de la casa de La Parellada, anomenada Casa Fortuny.
Els Pons hi van viure a partir  d’aquesta data. Durant aquesta data i posteriorment va fer quantitat de reformes i construccions de cases al voltant de la casa en questió.
Els Pons mestres de cases en van ser més d’un, durant el segle XVII, segle primordial amb moltes construccions noves a Vilafranca.
Estem davant d’una família de constructors de cases del segle XVII i XVIII: la família Pons.

Francesc Pons mestre de cases va ser l’hereu del seu pare Pere Pons, també mestre de cases. El seu pare era molt conegut a la vila per arreglar i construir cases al centre i a la comarca, de Sant Valentí (a l’església de sant Joan); cases al carrer de Sant Joan, al carrer de la Font (que per cert hi ha una casa molt semblant a la de la Parellada): a la plaça de la Constitució, al carrer de la Cort…

http://casafortuny.cat/historia/
Continuar leyendo +

Latitud: 41° 20' 47" N, Longitud: 1° 41' 58" E ver »

Lugar: Vilafranca del Penedès, Spain

Tipo: País:
Mapa Lista

The State Hermitage

esfera

In 2017, to mark the 100th anniversary of the Russian Revolution, the State Hermitage had prepared a major project under the general title “The...

Por Andrew VarlamovPlata

Waterfall a Bali

esfera
1 votos

Por Psykokwak

Rizières à Bali

esfera
1 votos

Por Psykokwak

Distrito Mecánico

esfera

I had a mecanical piece to be fabricated, so I went to the "Mecanic District", and got it done in less than one hour :-) !

Por Jean-Pierre Scherrer

REUNIÓN FAMILIAR EN LIMA - PERU

esfera

REUNIÓN FAMILIAR EN LIMA-PERU

Por Christian Alberto De Lama Pérez

páginas: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >|